Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ρολό γαλοπούλας με Κηπευτικά

Υλικά
500 γραμ. στήθος γαλοπούλας
Αλάτι και πιπέρι
50 γραμ. τυριού σε φέτες
40 γραμ. βούτυρο
1 πράσο
450 γραμ. κατεψυγμένα λαχανικά με καλαμπόκι
1 αυγό
Μαϊντανός
70 γραμ. πάστα ντομάτας
0,3 λίτρα ζωμό λαχανικών
0,2 λίτρα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας ρίγανη


Εκτέλεση
Πλένετε και στεγνώνετε τα κομμάτια γαλοπούλας ανοιγμένα σε φέτα σαν σνίτσελ.
Πασπαλίζουμε τις φέτες γαλοπούλας με αλάτι και πιπέρι και από πάνω βάζουμε τις φέτες τυριού.
Σε τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο και τα ψιλοκομμένα πράσα, προσθέτουμε 100 γραμ. από τα κατεψυγμένα λαχανικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και ανακατεύουμε με το χτυπημένο αυγό και μοιράζουμε στα κομμάτια γαλοπούλας τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής.
Σε τηγάνι με λάδι τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί ρίχνουμε βραστό ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σαράντα λεπτά.
Στη συνέχεια αραιώνουμε την πάστα ντομάτας με λίγο νερό, και την βάζουμε πάνω στα ρολά και ψήνουμε για δεκαπέντε λεπτά ακόμα.
Αλείφουμε συχνά με το ζουμί τα ρολά.
Τα υπόλοιπα πράσα και λαχανικά τα βάζουμε σε τηγάνι με βούτυρο να μαραθούν και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία δεκαπέντε λεπτά.

Σερβίρουμε τα ρολά με τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: