Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πατάτες φούρνου με πορτοκάλι


Υλικά
1 1/2 κιλό πατάτες
2 κουταλιές σούπας  μουστάρδα
1 κουταλιές σούπας  ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια (ο χυμός και το ξύσμα τους)
1 λεμόνι (ο χυμός του)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ρίγανη. Ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά μας και στρώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες στο ταψί.
Συμπληρώνουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τις πατάτες. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180°C.
Όταν μαλακώσουν οι πατάτες (περίπου 1 με 1 ½ ώρα από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν μέσα στο φούρνο και  ανάλογα με το μέγεθος τους), προσθέτουμε και τη ρίγανη.
Σερβίρουμε σκέτες ή συνοδεύουμε με κρέατα φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: