Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ψητό χοιρινό μπέικον με μπαχαρικά

Υλικά
2 κιλά χοιρινή κοιλιά μπέικον χωρίς κόκαλα
2 1/2 κουταλιές σούπας αλάτι
1 1/2 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σπόρους μάραθου
1 κουταλάκι γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένα δεντρολίβανο
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ξεπλύνετε το χοιρινό, στεγνώστε και μεταφέρετε σε μεγάλο φύλλο λαδόκολλας.
Ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τους σπόροι μάραθου, το κύμινου, το δεντρολίβανο, το
θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και βάλτε τα στο μούλτι να γίνουν σκόνη και ανακατέψτε τα με λιωμένο σκόρδο.

Με τα καρυκεύματα τρίψτε όλο το χοιρινό κρέας.
Βάλτε το Χοιρινό σε κλειστή πλαστική σακούλα μαζί με τα μπαχαρικά και σφραγίστε, κουνώντας την σακούλα να πάνε παντού τα μπαχαρικά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 7 ώρες ώστε το μπέικον να τραβήξει τις γεύσεις από τα μπαχαρικά.
Αφαιρέστε μπέικον από το σάκο και ξεπλύνετε καλά τα μπαχαρικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.

Ανάψτε τον φούρνο στους 200 ° C. Μεταφέρετε το μπέικον σε ταψί και ψήστε μέχρι το κρέας να ροδίσει ελαφρά περίπου 2 ώρες.
Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα ξύλο κοπής. Με ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι, κόψτε φέτες.
Όταν το μπέικον να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 10 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Κόβουμε κάθε φορά που θέλουμε από μία φέτα και τηγανίζουμε για το πρωινό ή για σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: