Υλικά
1 φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/3 φλιτζάνι σκόνη κακάο
2 κουταλάκια γλυκού καλαμποκάλευρο (νισεστέ)
2 αυγών
1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
200ο.
Λιώνουμε 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων σε γυάλινο
μπόλ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ομαλή και αφήνουμε να χλιαρύνει.
Χτυπάμε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το κακάο, και καλαμποκάλευρο
(νισεστέ) σε ένα μικρό μπολ.
Χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε ασπράδια αυγών σε
θερμοκρασία δωματίου μα την βανίλια, 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μέχρι να
σχηματιστούν κορυφές μια σφικτή μαρέγκα.
Προσθέστε 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε 4 δόσεις και συνεχίστε να
κτυπάτε μέχρι η μαρέγκα είναι παχιά και γυαλιστερή περίπου 2 λεπτά.
Ανακατέψτε στο μίγμα το κακάο και ανακατέψτε με Μαρίζα σιγά τη
λιωμένη σοκολάτα και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη
σοκολάτα ώστε να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
Βάλτε κουταλιές από το μίγμα στο ταψί με την λαδόκολλα σε
απόσταση μεταξύ τους να μην κολλήσουν.
Ψήστε τα μπισκότα 7 λεπτά αντιστρέψτε τα και ψήστε μέχρι να
στεγνώσουν και να ραγίσουν περίπου 6 λεπτά.
Μεταφέρετε τα μπισκότα σε πιατέλα να κρυώσουν εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου