Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα Béarnaise

Υλικά

1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 μπαλάκια πιπέρι
2 κομμάτια ψιλοκομμένο κλωναράκια εστραγκόν
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
3 κρόκοι αυγών
1 φλιτζ.  βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Σε κατσαρολάκι βράζουμε το λευκό κρασί. Το ξύδι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μπαλάκια πιπέρι και το εστραγκόν.
Το αφήνουμε μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός τον οποίο σουρώνουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει αφού έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι καγιέν.


Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει καλά.
Σε μπέν μαρί ανακατεύουμε με σύρμα τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τον ζωμό.



Συνεχίζοντας το ανακάτεμα των αυγών σε μπέν μαρί ρίχνουμε το βούτυρο και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: