Υλικά
250 γραμ. αλεύρι
200 γραμ. βούτυρο
250-300 ml χλιαρό γάλα
21 γραμ. νωπής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκάνισο
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο
1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κρόκο αυγού
1 αυγό για άλειμμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε ζεστό γάλα - περίπου 100 ml την ζάχαρη
την μαγιά και λίγο αλεύρικαι το αφήνουμε να φούσκωση για προζύμη.
Όταν προζύμι για να αυξηθεί - περίπου 15 λεπτά, προστίθεται
κρόκος αυγού,
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το αλάτι, την προζύμη το φρεσκοτριμμένο
πιπέρι, το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρόκο για το άλειμμα.
Αφήστε την ζύμη σε ζεστό χώρο να φουσκώσει για περίπου 1
ώρα.
Βάζουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε
ορθογώνιο, σχήμα τότε αρχίζουμε να την διπλώνουμε σαν σφολιάτα.
Αφήστε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά, και πάλι, επαναλάβετε
αυτή τη διαδικασία συνολικά 3 φορές, στο τέλος ανοίγουμε σε φύλλο πάχος περίπου
1 cm.
Κόβουμε το φύλλο σε μπαστούνια με πλάτος 1 cm και μήκους
περίπου 10 cm.
Περνάμε με το αυγό τα μπαστούνια.
Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε για να
ψηθούν σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς με λειτουργία άνω και κάτω και
αέρα για 12 λεπτά.
Τα μπαστουνάκια αυτά μπορούν νa είναι συνοδευτικά σε ποικιλίες
άλλα και συνοδευτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου