Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Γεμιστά χοιρινά σνίτσελ

Υλικά
4 φέτες από χοιρινό μπούτι σνίτσελ
4 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
1 κομμάτι πεπερόνι λουκάνικο
1 κόκκινο κρεμμύδι
1-2 κομμάτια σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού
2-3 αυγού
2-3 κουτ. σούπας πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 κόκκινη πιπέρια σε κυβάκια

100-120 ml καπνιστό τυρί
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Για το τηγάνισμα
2 κουτ. σούπας αλεύρι
3-4 αυγού
6-7 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Παίρνουμε τα σνίτσελ αν δεν είναι πολύ ψιλά μπορούμε να τα βάλουμε ανάμεσα σε μάρανες και να τα ανοίξουμε καλύτερα με το ξύλινο σφυρί κουζίνας.


Τρίβουμε το σκόρδο και το απλώνουμε πάνω στα σνίτσελ, και τα βάζουμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.


Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και ξεφλουδίζουμε το πεπερόνι και το κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια μέσα στο βούτυρο και τσιγαρίζετε ελαφρά.


Σταδιακά προσθέστε ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, ανακατέψτε


προσθέστε φέτες κοτσάνια σέλινο, έχουν θεσπιστεί,


προσθέστε φυλλάδια φρέσκο μαϊντανό, και τις ελιές


προσθέστε τα αυγά και αναμιγνύουμε να γίνει μια μάζας ομελέτα.


Πασπαλίζουμε με 150 γραμ. τριμμένο καπνιστό τυρί Προσεκτικά, απαλά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει


Παίρνουμε τα σνίτσελ  από το ψυγείο βάζουμε ένα μέρος από την ομελέτα και διπλώνουμε και στερεώνουμε χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες.


Τώρα περνάμε τα σνίτσελ από αλεύρι, μετά αυγό και τέλος τριμμένη φρυγανιά.


Τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο ή ελαιόλαδο και τηγανίζουμε από τις δύο πλευρές του κάθε φιλέτου.



Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνες για φύγουν τα περιττά λίπη και να τα σερβίρετε με πατάτες και σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: