Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παστίτσιο με κριθαράκι

Υλικά
500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
400 γραμ. κιμά
500 γραμ. ντομάτες
200 γραμμάρια σκληρό τυρί
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι
60 γραμ. βούτυρο
500 ml γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι
μπαχαρικά
τσίλι


Εκτέλεση
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό το κριθαράκι αλ ντέντε να κρατάει την σκληρότητα του.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να αρχίζει να πιάσει ένα πιο σκούρο χρώμα. Προσθέστε τον κιμά σοτάρουμε για λίγα λεπτά.


Προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και ψήστε για 30 λεπτά.


Όταν ο κιμάς είναι σχεδόν έτοιμο προσθέστε τα μπιζέλια. Αφήστε 10 λεπτά ακόμα.


Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ
Σε κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο  προσθέστε 1 κουταλιά αλεύρι ας τηγανίζουμε για ένα λεπτό ανακατεύοντας  βάζουμε το γάλα και μαγειρεύουμε περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι την πήξη της βάζουμε αλάτι πιπέρι.
 .


Βάζετε το μισό κριθαράκι σε λαδωμένο ταψί.


Απλώστε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα του κιμά.


Προσθέστε το υπόλοιπο κριθαράκι.


Ρίχνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.


Ψήνουμε για 20 λεπτά για 180 ° C. πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 έως 15 λεπτά στους 200-220 ° C

Δεν υπάρχουν σχόλια: