Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μπιφτέκια σολομού

Υλικά
500 γραμ. φιλέτο Σολομού
600 γραμ. πατάτες
1 αυγό
1 κουτ. σούπας αλεύρι
Αλεύρι για το πασπάλισμα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια σε αλατισμένο νερό.


Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα μπαχαρικά και αλείφουμε σολομό από τις δύο πλευρές και τον περνάμε από τηγάνι για 10-12 λεπτά μέχρι να βράσουν οι πατάτες.


Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά μετά τις κάνουμε πουρέ.
Αφαιρέστε την πέτσα από το σολομό. Θα τον κόψετε σε μικρά κομμάτια. Αφήστε το να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και κόψτε το μαϊντανό.
Κρύα πλέον οι πατάτες και σολομό αναμειγνύονται. τον μαϊντανό, ολόκληρα τα αυγά, ανάλογα με το γούστο και προσθέτουμε το αλάτι.


Σε αλευρωμένο ταψάκι φτιάχνουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο για να στερεοποιηθεί λίγο.



Ζεστάνετε το τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.



Σερβίρετε με σαλάτα λαχανικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: