1 έως 1,5 κιλό πατάτες
2 κουτιά ψιλοκομμένες ντομάτες ξεφλουδισμένες
5 σκελίδες σκόρδο
2-3 Κρεμμύδια
λάδι
βούτυρο
2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι
1,5 κουταλάκια γλυκού δεντρολίβανο
αλάτι
τέσσερα χρώμα πιπεριές
2 χούφτες τριμμένη φρυγανιά
4-5 φλιτζάνια λουκάνικα χωριάτικα σε χοντρές ροδέλες
2-3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν μαραθεί προσθέτουμε
τις πατάτες, ντομάτες, τα λουκάνικα, θυμάρι, το σκόρδο (ανάλογα πόσο θέλουμε),
το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Αν θέλουμε
βάζουμε και μερικά κολοκυθάκια σε ροδέλες.
Ρίχνουμε σε ταψί και ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου έτσι ώστε
οι πατάτες καλύπτονται σχεδόν. Θα τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Όταν οι πατάτες είναι μαλακές, πασπαλίστε την επιφάνεια, με
δύο χούφτες τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο gouda.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου