Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Φωλιές αυγών με μπέικον και φρυγανισμένο ψωμί

Υλικά
4 φέτες μπέικον
4 αυγά
4 φέτες ψωμί για τοστ
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση


Σε τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο ψήνουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.


Χωρίζουμε στα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα.


Βάζουμε στο τηγάνι τέσσερις μερίδες χωρισμένη την μαρέγκα σε μπάλες και σε κάθε μπάλα βάζουμε στο κέντρο έναν κρόκο.


Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 10 λεπτά να ψηθεί η μαρέγκα και να κάνει ελαφρύ χρώμα από πάνω.


Φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού και σε κάθε μία βάζουμε από ένα ψημένο αυγό άπονο συμπληρώνουμε με το μπέικον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: