Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σοκολάτα και καφές με κρέμα σαντιγί

Υλικά
Κρέμα σοκολάτας:
450 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 κουτ. σούπας Άμυλο Αραβοσίτου (Neseste)
1 αυγού
50 γραμ. πικρή σοκολάτα
50 γραμ. βούτυρο

Κρέμα Καφές:
450 ml γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού βανίλια
1 κουτ. σούπας Άμυλο Αραβοσίτου (Neseste)

1 αυγού
1 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίο καφέ (σκόνη)
50 γραμ. βούτυρο

1000 γραμ. γιαούρτι
20 μπισκότα
1 σφηνάκι ισχυρό καφέ
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κομμάτι κρέμα σκλήρυνση

Για την Διακόσμηση Σοκολάτα


Εκτέλεση
Μια ημέρα πριν προετοιμαζόμαστε για να στραγγίξουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι βάζοντας το σε ένα σουρωτήρι, που φυσικά, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα γυρίζουμε το γιαούρτι στο πιάτο, και πετάμε τον ορού γάλακτος



Ώρα για τις κρέμες τια μαγειρεύουμε ως κλασικές κρέμες.
Σε δύο διαφορετικές κατσαρόλες βάζουμε να ζεσταθεί το γάλα, την ζάχαρη και τη βανίλια, τον κρόκο του αυγού και το βούτυρο και το νισεστέ.


Στην κρέμα του καφέ βάζουμε τον στιγμιαίο καφέ, ενώ στην κρέμα βουτύρου ανακατεύουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σπασμένα.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνονται να κρυώσουν.


Εν τω μεταξύ, κόβουμε ή να σπάμε τα μπισκότα.


Όταν οι δύο κρέμες κρυώσουνε χωρίζουμε το γιαούρτι εξίσου στις δύο κρέμες και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.



Σε ποτήρια ή μπολ, πρώτα βάζουμε λίγα μπισκότα θρυμματισμένα μετά την κρέμα σοκολάτας, πάλι τα ψιλοκομμένα μπισκότα.





Βάζουμε μια στρώση κρέμας καφέ και τέλος την κρέμα σαντιγί.



Τέλος, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα, όλα τα υλικά τα διατηρούμε σε ψύξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: