Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Υψωματάκια

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
0,5 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1.5 φλιτζάνι ( τσένταρ παρμεζάνα) τριμμένο τυρί
2 αυγά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με το βούτυρο και το αλάτι, σβήνουμε την φωτιά μόλις το γάλα αρχίζει να βράζει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι.





Ανακατέψτε με κουτάλι, μέχρι να ενοποιηθεί με το αλεύρι.


Αφήστε το να κρυώσει για λίγο.
Σε αυτό το σημείο, είτε να μετακινήσετε σε μίξερ ή απλά το ανακατεύετε με το χέρι ή σπάτουλα.


Σταδιακά προσθέτουμε το αυγό, να ενσωματωθεί στη ζύμη.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
Η ζύμη είναι λίγο κολλώδες, μην απογοητεύεστε!

Με λαδωμένα χέρια, διαμορφώνουν την ζύμη στο μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ και τοποθετείται πάνω στο ταψί με χαρτί ψησίματος.



Ψήστε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα. Τρώγονται ζεστά, έχουν μέσα σε ένα ελαφρώς κολλώδη υφή και γεύση φανταστική!


Δεν υπάρχουν σχόλια: