Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σιρόπι μέντας

Υλικά
50 γραμ. φύλλα μέντας
200 γραμ. ζάχαρη
200 ml κρύο νερό
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπόλ με κρύο νερό τα φύλα μέντας.



Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα την ζάχαρη με νερό και το λεμόνι.
Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν με ένα κουτάλι ρίξουμε λίγο και χύνετε σαν κορδόνι.


Στραγγίξετε τα φύλα μέντας και ψιλοκόψτε τα και ρίξτε τα μέσα στο καυτό σιρόπι αφού το βγάλτε το από την φωτιά.



Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε το σιρόπι. Έχετε τώρα ένα σιρόπι μέντας.


Μπορείτε να το χρησιμοποιήστε σε γλυκά αλλά και σαν γλυκαντικό σε ποτά και ροφήματα.
Σχ. Σημ. Το πράσινο χρώμα το δίνει χρωστική ουσία στο σιρόπι δεν είναι πράσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: