Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Αχλάδια σε σοκολάτα

Υλικά
2-4 αχλάδια
500 με 700 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γραμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμ. σταφίδες
κομμάτι ολόκληρο κανέλα
5-7 ολόκληρα γαρίφαλα
Σοκολάτα
νιφάδες αμυγδάλου

Εκτέλεση 
Αχλάδια 1-2 τεμ / ανά άτομο
Καθαρίζουμε τα αχλάδια ολόκληρα χωρίς να
αφαιρέσουμε το κοτσάνι αλλά αφαιρούμε από την κάτω πλευρά τα κουκούτσια.


Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια και τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη ρίχνουμε το κρασί, στο οποίο έχουμε προσθέσει την κανέλα και το γαρίφαλο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανάλογα με την ωριμότητα των αχλαδιών 8-15 λεπτά.


Προσοχή τα αχλάδια να είναι μέσα στο κρασί να βράσουν σωστά.
Αφήστε τα να κρυώσουν και στραγγίστε τα.

Ρίξτε στο κρασί τις σταφίδες και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.


Τοποθετήστε τις μαλακωμένες σταφίδες στο κενό από τα κουκούτσια και τα τοποθετούνε όρθια σε  πιατάκι.


Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με σοκολάτα, ή κάνουμε επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα σε φέτες.


Αντί για λευκό κρασί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουμε κόκκινο, μπορεί να πάρει όμορφο χρώμα. Αν δεν σας αρέσει σταφίδες, μπορείτε να βάλετε αμύγδαλα, και να διακοσμήσετε με μια κουταλιά σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: