Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Μπισκότα πατάτας χωρίς αυγά

Υλικά
350 γραμ. αλεύρι
300 γραμ. πατάτες βραστές
150 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ξύσμα φλούδας λεμονιού
100 γραμ. φιστίκια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ

για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη
για να κολλήσουν τα μπισκότα μαρμελάδα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε σε πουρέ αναμιγνύουμε με όλα τα άλλα υλικά και κάνουμε μια ζύμη.


Στη συνέχεια, βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνια και ανοίγουμε φύλλο 2,1 cm
Με Κουπ-πατ κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά.


Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.



Ενώνουμε ανά δύο τα μπισκότα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: