Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων

Υλικά
2 αυγά
30-50 γραμ.  σαλάμι ή ζαμπόν
1 κομμάτι τυρί κρέμα
1 κομμάτι τυρί φέτα
Λίγο βούτυρο για επάλειψη
1 κομμάτι τυρί σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αλείφουμε το εσωτερικό με βούτυρο.


Βάζουμε τα δύο αυγά το κομμένο σαλάμι, την φέτα, το τυρί κρέμα, αλάτι, πιπέρι.


Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων περίπου στους 800W για 2 λεπτά


Τα πρώτα  30 sec  Έχει αρχίσει να στερεοποιούνται τα άκρα, το κέντρο είναι ακόμα υγρό πρέπει να πιρούνι ή καλύτερα ένα κουτάλι να ανακατέψουμε και να αφήσουμε για άλλα 30 sec.



Αυτό ίσος χρειαστεί να το κάνουμε άλλη μια φορά συνολικά θα μας πάρει περίπου 2 λεπτά.


Όταν ψηθεί ξεκολλάμε με κουτάλι τα άκρα και το γυρνάμε σε πιάτο βάζουμε την φέτα τυρί και το βάζουμε πάλι στον φούρνο να λιώσει το τυρί.




Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα ή με κέτσαπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: