Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Εύκολο γρήγορο σουφλέ σοκολάτας


Υλικά

βούτυρο λιωμένο
40 ml κρυσταλλική ζάχαρη
40 ml ζάχαρη άχνη
3 ασπράδια αυγών
55 γραμ. πικρή σοκολάτα
60 ml κρύο νερό
40 ml κακάο

Εκτέλεση

Στα μπολ, στα οποία θα ψήσουμε τα σουφλέ τα
αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα βάζουμε για 2 λεπτά στο ψυγείο, ώστε η πρώτη στρώση του βούτυρο να στερεοποιηθεί.


Όταν είμαστε επίτιμοι για να τα γεμίσουμε θα τα βγάλουμε με το παγωμένο βούτυρο και θα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Αυτό το στρώμα με την κρυσταλλική ζάχαρη αργότερα θα μας βοηθήσει να βάζουμε το σουφλέ.


Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ σε μαρέγκα. Προσθέστε 40 ml ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε ξανά την μαρέγκα να σφίξει καλά.


Σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα (η δική μου ήταν μόνο 40%,) αφήνουμε να λιώσει και να διαλύεται αργά.


Ρίχνουμε στην  λιωμένη σοκολάτα το κακάο και κρύο νερό. Το μίγμα θα πρέπει να να γίνει λείο.


Στη συνέχεια, προσθέστε μια μια κουταλιά τα χτυπημένα ασπράδια στο μίγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε.


Το μείγμα σουφλέ χωρίζεται στα μπολ που βγάζουμε από το ψυγείο με την ζάχαρη και γεμίζουμε μέχρι την επιφάνεια του μπολ.


Βάζουμε τα σουφλέ σε ζεστό φούρνο στους 177-180 βαθμούς. Ψήστε για 12-15 λεπτά.



Όταν είναι ακόμα ζώστε τα  σουφλέ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: