Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Κρέμα λεμονιού

Αυτή η κρέμα ι χρησιμοποιείτε σαν γέμιση σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ ή ακόμα και σαν άλειμμα στο ψωμί!

Υλικά
2 μεγάλα αυγά
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε και το ξύσμα και 200 ml χυμό)
1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια,
1/2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ


Εκτέλεση
Πλένουμε τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε καλά.
Τα ξύνουμε με μια ξύστρα και κρατάμε το ξύσμα.
Έπειτα τα κόβουμε στη μέση και τα στύβουμε.

Σε μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα αυγά και τα χτυπάμε να διαλυθούν με σύρμα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.


Αυτή η κρέμα απαιτεί συνεχές ανακάτεμα με το σύρμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 10΄, έως ότου η κρέμα αρχίσει να πήζει.
Την αποσύρουμε από τη φωτιά.


Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα με τη ζεστή κρέμα μέχρι πάνω. Καλύπτουμε με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με τα καπάκια τα καυτά βάζα.
Τα αφήνουμε στον πάγκο μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, για μερικές ώρες.
Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 1½ μήνα.



Μπορούμε αντί για λεμόνια να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: