Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Φιλέτο μπακαλιάρου στο αλουμινόχαρτο

Υλικά
4 φιλέτα μπακαλιάρου
αλάτι
πάπρικα
πιπέρι
σκόρδο
μαϊντανό
λιαστές ντομάτες σε λάδι
φέτες λεμονιού
βούτυρο
2 πατάτες σε ψιλές φέτες
2 λεμόνι σε φέτες
1 κρεμμύδι δε ροδέλες
λάδι

φύλλο λαδόκολλα
αλουμινόχαρτο


Εκτέλεση
Κόβουμε από ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα λαδόκολλα από πάνω του.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο.


Πρώτα στην λαδόκολλα βάζουμε τις φέτες από τις πατάτες.

Αναμιγνύουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο το αλάτι , το πιπέρι, την πάπρικα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και περνάμε και από τις δύο πλευρές τον μπακαλιάρο.

Στήνουμε τον μπακαλιάρο πάνω από τις πατάτες και βάζουμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτες, τις φέτες λεμόνι και περιχύουμε με λίγο λάδι.



Κλίνουμε τα φακελάκια πρώτα την λαδόκολλα και μετά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 για 1 ώρα. Έχουμε τώρα σχεδόν ένα πλήρες πιάτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: