Υλικά
250 γραμ. σοκολάτα
3 αυγό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια του καφέ στιγμής
2 φλιτζάνια σαντιγί
100 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα σε Μπεν μαρί, ανακατεύοντας βάζουμε το
βούτυρο να λιώνει και τέλος τον καφέ.
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με μία κουτ. σούπας άχνη
ζάχαρη σε μαρέγκα βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και με κορνέ ή με ένα κουτάλι
βάζουμε μαρέγκα σε μικρά στρογγυλά.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 -15 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και
συνεχίζοντες το χτύπημα ρίχνουμε την ακόμα καυτή σοκολάτα σιγά σιγά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σαντιγί.
Ανακατεύουμε την σαντιγί με το μίγμα σοκολάτας με μια
σπάτουλα σιγά να κρατήσει η σαντιγί τον αέρα της.
Παίρνουμε τα κομμάτια ψημένη μαρέγκα μερικά τα σπάμε και τα
βάζουμε σαν βάση σε ποτήρια, βάζουμε την μούς σοκολάτας από πάνω και
διακοσμούμε με ολόκληρα ψημένα κομμάτια μαρέγκας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου