Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πέστροφα στο βούτυρο, με μυρωδικά

Υλικά
2 κομμάτια πέστροφα
4 φέτες πορτοκαλιού
4 φέτες λεμόνι
1 πορτοκάλι χυμό
1 λεμόνι χυμό
100 γραμ. βούτυρο
Αποξηραμένα θυμάρι
αλάτι
6 κλωναράκια μαϊντανό
300 γραμ. πατάτες

100 ml κρασί

Εκτέλεση
Ετοίμασα από ένα πορτοκάλι, και ένα λεμόνι, κόβουμε από πέντε φέτες και τον χυμό από άλλο ένα.


Πλένουμε της πέστροφες, και τις γεμίζουμε με μαϊντανό και φέτες λεμόνι και πορτοκάλι και αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.



Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες τις στρώνουμε σε ταψί και βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού.
Μοιράζουμε σε κομματάκια το βούτυρο από πάνω και πασπαλίζουμε μα θυμάρι.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: