Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Μπουτάκια κοτόπουλου με λιαστές ντομάτες και τα πράσινα φασόλια

Υλικά
4 κομμάτια χωρίς κόκαλα κοτόπουλου
150 γραμ. λιαστές ντομάτες
200 ml σάλτσα ντομάτας
αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Μαρινάτα για  το κρέας:
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι Βαλσάμικο
2-3 σκελίδες σκόρδο

Παράρτημα:

400 γραμ. φρέσκα φασολάκια
3 – 4  πατάτες σε κύβους

Εκτέλεση


Μαρινάρουμε για 4 ώρες τα μπούτια κοτόπουλου στο μίγμα με το τριμμένο κρεμμύδι, το ξύδι, και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σε κατσαρόλα τσιγαρίσουμε τα φασολάκια και τις πατάτες, αλάτι πιπέρι και βάζοντας νερό τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.



Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι βάζουμε το κοτόπουλο χωρίς την μαρινάδα και τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε της λιαστές ντομάτες σε κομματάκια την σάλτσα, την μαρινάδα και την ζάχαρη.



Μαγειρεύουμε για μισή ώρα και στραγγίζουμε τα φασόλια με τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο κοτόπουλο μαγειρεύοντας για άλλη μισή ώρα.


Σερβίρουμε με τυρί φέτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: