Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό με σάλτσα αχλαδιού


Υλικά
1/2 κιλό χοιρινό  
3 αχλάδια
ολόκληρα γαρίφαλα
λευκό κρασί
τριμμένο μαύρο πιπέρι
αλάτι
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα περνάμε από το μούλτι να γίνουν κρέμα.
Παίρνουμε το χοιρινό κρέας, κομμένο σε φέτες το περνάμε με αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια, ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.


Ρίχνουμε την κρέμα αχλαδιού, προσθέστε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, τα γαρύφαλλα, μια πρέζα αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφριά.

Προσθέστε περίπου ένα σφηνάκι λευκό κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε λίγα λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια, απλά σερβίρετε με το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: