Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τραγανές τηγανίτες σπιράλ

Υλικά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κορνφλάουρ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ ή λεμονιού
2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι
5 κουτ. σούπας νερό

Σιρόπι:
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ ή λεμονιού
1/3 φλιτζάνι νερό


Εκτέλεση
Αρχικά κάνουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και αφήστε την να διαλύσει.
Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν με ένα κουτάλι ρίξουμε λίγο και χύνετε σαν κορδόνι προσθέστε το χυμό λεμονιού και βγάλτε από την φωτιά.


Σε ένα καθαρό μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορνφλάουρ, χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό και, τέλος, προσθέστε την σόδας.


Η ζύμη πρέπει να είναι χυλός όπως για τις τηγανίτες.
Βάλτε στην φωτιά ένα τηγάνι με λάδι, περίπου 1 cm βάθος

Βάλτε την ζύμη σε κάποιο μπουκάλια με μια μικρή τρύπα.
 Θα ήθελα να σας συστήσω το λάδι να είναι σε μέτρια φωτιά, επειδή γίνονται πολύ γρήγορα.


Χύνουμε με το μπουκάλι τον χυλό σε σχήμα σπιράλ στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε από τις  δύο πλευρές, τουλάχιστον μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10-15 δευτερόλεπτα.


Βάλτε σε χαρτί κουζίνας για να απαλλαγούμε από περιττό λάδι.
Ακόμα ζεστά τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βγάζουμε να στραγγίξουν και τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι ψιλοκομμένο Καρύδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: