Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τηγανητός μπακαλιάρος

Υλικά
600 γραμ. βακαλάος  φιλέτα
αλάτι
1 κομμάτι λεμόνι
2 αυγά
αλεύρι
φρυγανιά
200 ml ηλιέλαιο
50-100 ml κρύο γάλα
600 γραμ. πατάτες


Εκτέλεση
Μπορείτε να επιλέξετε ένα άλλο άσπρο ψάρι.
Αν πάρετε κατεψυγμένο να τα αφήσετε να αποψυχθούν τελείως σε θερμοκρασία δωματίου, πλένονται κάτω από τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα, το αλατίζεται και από τις δύο πλευρές και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.


Τον περνάμε σε αλεύρι, τυλιγμένο και από τις δύο πλευρές και ...


Τινάζουμε το περιττό αλεύρι από το ψάρι.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα χτυπημένα αυγά, πρόσθεσα περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ...

50 ml γάλα μπορεί να μην το βάλετε, αλλά θα είναι πιο μαλακό και νοστιμότερα με την προσθήκη αλατιού.


Περνάμε τα ψάρια από το αυγό και μετά από την τριμμένη φρυγανιά


Βάζουμε στο τηγάνι σε καυτό λάδι και τηγανίσουμε πρώτα στη μία πλευρά – και μετά την άλλη για περίπου 5 λεπτά, ...


Σερβίρεται ζεστό με πουρέ πατάτας και λεμόνι.

Μπορεί επίσης φτιάξετε σκορδαλιά, για να σας δώσει την πιο καλή γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: