Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Πατέ κοτόπουλο με μήλα και αμύγδαλα

Υλικά
600 γραμ. συκώτι κοτόπουλου
125 ml γλυκό λευκό κρασί
60 γραμ. βούτυρο φρέσκο
2 μήλα σε κομμάτια
85 γραμ. ανάλατα αμύγδαλα
2 κουτ. σούπας μέλι
4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
τριμμένο μαύρο πιπέρι
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας Βιτάμ Soft ή άλλο φυτικό βούτυρο
αλάτι
Λάδι
γλυκάνισο
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση
Πλύνετε καθαρίστε το Συκώτι και κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια.


Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέσετε τους σπόρους και κόψτε τα σε μικρούς κύβους


Καθαρίστε το κρεμμύδι και τρίψτε το ή περάστε το στο μούλτι



Στο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέσετε το συκώτι και τσιγαρίστε και αυτό καλά.



Όταν ψηθεί και πάρει χρώμα βάλτε τα μήλα.  
Όταν τα μήλα μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί.


Αμέσως μετά προσθέτουμε το φύλλο δάφνης και όταν το κρασί εξατμιστεί πλήρως προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει ανακατεύοντας.



Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και βάλτε όλο το μείγμα σε ένα μπλέντερ
Προσθέστε το αλεσμένα αμύγδαλα, το σκόρδο, το μέλι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, το γλυκάνισο και το μοσχοκάρυδο.


Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο βούτυρο και κρέμα γάλακτος.
Το περισσότερο βούτυρο κάνει το πατέ με περισσότερη λεία υφή.



Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για μια εβδομάδα δεν ξέρω μήπως πρέπει να κάνετε μικρότερη δόση ανάλογα πόσο σας αρέσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: