Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Κοκ ή κοκάκια

Υλικά
580 γραμ. αλεύρι
320 γραμ. βούτυρο
160 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκοι αυγών
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας νερό

Γέμιση:
5 ασπράδια αυγών

150 ml νερό
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας λεμόνι

Σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 σφηνάκι λικέρ

Επικάλυψη
Σοκολάτα γάλακτος
100 γραμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά που και πλάθουμε σε ζύμη.


Σε αλευρωμένη επιφάνεια απλώνουμε την ζύμη και κόβουμε μικρούς τροχούς. Βάλτε τους σε προθερμασμένο φούρνο και τους ψήνουμε.
Φτιάχνουμε το σιρόπι σε κατσαρόλα αραιό να μην είναι πολύ γλυκό  και δεμένο για να ποτίσει χωρίς να ενοχλεί.
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύουμε με το σιρόπι.


Για την γέμιση βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας την ζεστή κρέμα.


Απλώνουμε στα μισά ψημένα μπισκότα την κρέμα και κλίνουμε με ένα άλλο..


Τα στρογγυλά μπισκότα έχουν κολλήσει μαζί.



Σε μπέν μαρί βάζουμε την σοκολάτα με λίγο κρέμα γάλακτος τα βάζουμε σε δίσκο και αλείφουμε με σοκολάτα και αφήστε το να σταθεί.


2 σχόλια:

Maria Mauri είπε...

και σε ποση ωρα θα ειναι ετοιμα; θα ειναι γευστικα τουλασχιστον σαν κατεψυγμενα γλυκα. εγω εμπιστευομαι μονο απο εδω www.papa-pastry.com

Panagiotis Antonopoulos είπε...

για ολα τα κατεψυγμένα γλυκά εμπιστεύομαι τυφλά το www.papa-pastry.com