Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εύκολο στρούντελ μήλου

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
200 ml γάλα
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι κρέμα άνθος ορύζης
4 μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
1 Αυγό για το άλειμμα
ζάχαρη για το πασπάλισμα
καρύδια ή σταφίδες


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και το φακελάκι άνθος ορύζης και φτιάχνουμε μία κρέμα αρκετά σφικτή.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω από μια λαδόκολλα και απλώνουμε κατά μήκος στο μισό φύλο την κρέμα, και τα μήλα.



Τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό και το αλείφουμε με το αυγό και με μαχαίρι κάνουμε χαρακιές ανά 1,5 cm.


Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά.


Όταν το βγάλουμε μπορούμε να το κόψουμε στις χαρακιές.
Είναι πολύ ωραίο και υγιεινό για πρωινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: