Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα μπεζέ

Υλικά
Για το κέικ
14 ασπράδια αυγών
1400 γραμ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα
1000 ml κρέμα γάλακτος
3  σοκολάτα 74%
6 PL ζάχαρη άχνη

Για διακόσμηση
κακάο

Εκτέλεση

Στην αρχή φτιάχνουμε την μούς σοκολάτας.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να φτάσει σχεδόν βρασμό και ρίχνουμε την σοκολάτα μέσα ανακατεύοντας.


Όταν λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μίγμα τα βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.  



Διαλέγοντας το μέγεθος της τούρτας κόβουμε 3 κομμάτια λαδόκολλα 30cm σε στρογγυλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μαρέγκα.


Παίρνουμε λίγη μαρέγκα σε κορνέ και με αυτό θα κάνουμε μερικούς μπεζέδες για την διακόσμηση.

Την υπόλοιπη μαρέγκα την χωρίζουμε σε τρείς δόσεις και την απλώνουμε στους τρείς κύκλους λαδόκολλας που έχουμε κόψει.


Βάζουμε στον φούρνο ένα ένα ή όλα μαζί και ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθούν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξουν



Τώρα για την συναρμολόγηση χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα σοκολάτας να αφρατέψει και βάζουμε ένα δίσκο μαρέγκα περνάμε από πάνω μία στόση σοκολάτα.


Επαναλαμβάνουμε το δεύτερο φύλο μαρέγκα και τη υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα.


Τέλος βάζουμε το τελευταίο φύλο και διακοσμούμε με τα κομμάτια μπεζέδες τα οποία μπορούμε να στερεώσουμε με λίγη κρέμα σοκολάτα.




Πασπαλίζουμε αν θέλουμε αραιά με ένα σουρωτήρι κακάο 

 Μπορούμε επίσης να είναι το τελευταίο στρώμα κρέμα σοκολάτα και να στήσουμε επάνω τα μπεζεδάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: