Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σαλάτα μελιτζάνα με ταχίνι.


Υλικά
2 κομμάτια μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1-2 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο
1 Πρέζα κύμινο
1 Πρέζα τριμμένο μαύρο πιπέρι
φύλλα μαϊντανού
ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι σε όλες τις πλευρές και ψήστε στους 250C. περίπου 30 λεπτά, ή έως ότου το δέρμα δεν είναι εντελώς καφέ και να μαλακώσει.

Αφήστε το να κρυώσει και αφαιρέστε τη σάρκα με ένα πιρούνι. Βάλτε το σε ένα μπολ και να το λιώστε με ένα πιρούνι (δεν χρειάζεται μπλέντερ αυτό δεν συνιστάται για αυτή τη συνταγή).


Προσθέστε το κύμινο, τριμμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.


Προσθέστε την πάστα ταχίνι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά και πάλι.


Ανακατέψτε το μαϊντανό (ψιλοκομμένο), κατά προτίμηση φρέσκο, τριμμένο μαύρο πιπέρι και αλάτι (κατά βούληση).



Τέλος το βάζουμε σε ένα μπολ θα κάνετε καλά να ρίξτε σε αυτό λίγο ελαιόλαδο, ανακατέψτε λίγο πριν το σερβίρισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: