Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Creme brulee με καραμέλα

Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
5 κρόκοι αυγών
200 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 50 γραμ. ζάχαρη και βάλτε στη φωτιά να θερμαίνεται.
Προσθέστε τους κρόκους με το υπόλοιπο της
ζάχαρης και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίξτε την κρέμα μέσα τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά, και ρίχνουμε σε πυρίμαχα ποτήρια.
Βάλτε τα σε ένα ταψί, ρίχνουμε 2/3 του ταψιού κρύο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Βγάζουμε την ψημένη κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και τον χυμό λεμόνι και ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.

Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα στα ποτήρια. Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω καρύδια.

Αντί καραμέλα μπορούμε να βάλουμε μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: