Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σπιτικό ταχίνι και με σοκολάτα


Υλικά
1 φλιτζάνι σουσάμι
1/4 κούπες ελαιόλαδο

Για σοκολάτα
200 γραμ. σοκολάτα πικρή 


Σε ένα στεγνό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστή δεν πρέπει να το αφήσουμε να μαυρίσει, θα πρέπει να αναδεύεται για ψηθεί ομοιόμορφα.





Όταν απελευθερώσετε τη μυρωδιά και αρχίσει να πάρει χρώμα, βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν τους βάζουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε ελαιόλαδο.


Όταν αρχίσει να γίνετε πάστα στη συνέχεια προσθέστε ελαιόλαδο, όσο απαιτείται για να γίνει κρέμα.


Κλίνουμε σε ερμητικά κλειστό δοχείο και στο ψυγείο η πάστα κρατά για αρκετές εβδομάδες.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ταχίνι με σοκολάτα σε μπέν μαρί λιώνουμε σοκολάτα και βάζουμε μέσα ταχίνι ανακατεύοντας συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: