Υλικά
150 γραμ. μανιτάρια
100 γραμ. ζαμπόν
50 γραμ. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και το ζαμπόν.
Σε ένα κομμάτι βούτυρο, σοτάρουμε τα μανιτάρια, περίπου 5-7
λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι.
Προσθήκη ζαμπόν, αφήστε το να σιγοβράσει 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη μειωθεί.
Όταν μειωθεί η σάλτσα, αν είναι περισσότερο αραιό βάζουμε 1 κουταλιά
σούπας αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα για να πήξει ή σάλτσα.
Σερβίρετε με ψητό στήθος κοτόπουλου ή με μπριζολάκια χοιρινά
και πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου