Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα μανιτάρια με ζαμπόν


Υλικά

150 γραμ. μανιτάρια
100 γραμ. ζαμπόν
50 γραμ. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση


Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια και το ζαμπόν.


Σε ένα κομμάτι βούτυρο, σοτάρουμε τα μανιτάρια, περίπου 5-7 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι.


Προσθήκη ζαμπόν, αφήστε το να σιγοβράσει 5 λεπτά.


Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη μειωθεί.  


Όταν μειωθεί η σάλτσα, αν είναι περισσότερο αραιό βάζουμε 1 κουταλιά σούπας αλεύρι αραιωμένο σε λίγο γάλα για να πήξει ή σάλτσα.



Σερβίρετε με ψητό στήθος κοτόπουλου ή με μπριζολάκια χοιρινά και πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: