Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Πέστο κρεμμυδιού με τυρί

Υλικά

1 μεγάλη χούφτα πράσινα μέρη από φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
μισό λεμόνι και χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας αλεσμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τσένταρ τυρί τριμμένο
τριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση


Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα κρεμμυδάκια, την σκελίδα σκόρδο και το λάδι να τα κάνουμε πολτό.


Μεταφέρουμε τον πολτό σε μπόλ και ανακατεύοντας βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το τριμμένο καρύδι.


Βάζουμε το πιπέρι και το τυρί ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.



Μπορούμε να αλείψουμε σε ψωμί με βραστά αυγά αλλά και σαν σάλτσα για μακαρόνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: