Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σολομός με Κρεμώδη ζυμαρικά και σάλτσα σπανάκι

Υλικά
σολομός
αλάτι
λεμόνι
1/2 κιλού λαζάνια

Κρέμα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμ. τυρί παρμεζάνα
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
φύλλα μαϊντανού για διακόσμηση


Σάλτσα Σπανάκι:
1/4 κιλού σπανάκι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Πλύνετε το σολομό, βάζουμε αλάτι, και περιχύνουμε με το λεμόνι και αφήστε εμποτιστεί για περίπου δέκα λεπτά ....  αν ο σολομός είναι με το δέρμα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με τα κόκαλα και να χωρίσουμε σε μεγάλα κομμάτια



Σε κατσαρόλα για ψήσιμο στον ατμό βάζουμε τα κομμάτια του σολομού  για 15 λεπτά.
Φυσικά μπορούμε να τον περάσουμε και από τηγάνι με λίγο βούτυρο αν μας αρέσει περίστερο.

Βάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα αφήνουμε να βράσει με μια χούφτα τυρί παρμεζάνα, όταν το τυρί έχει διαλυθεί, προσθέτουμε το πιπέρι, το μαϊντανό και το αλάτι αν χρειάζεται


Σοτάρουμε λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το σπανάκι.
Στο μπλέντερ ανακατέψτε τα σοταρισμένα μαζί τα κρεμμύδια με το σπανάκι με το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Τέλος, προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος για να μαλακώσει.


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα τυριού καλά έτσι ώστε τα ζυμαρικά είναι όμορφα τυλιγμένα με την κρέμα.


Σερβίρουμε τα μακαρόνια βάζουμε την σάλτσα σπανάκι και την σολομό.



Μπορούμε βέβαια, να ανακατέψουμε όλα μεταξύ τους, έτσι ώστε να έχει καλύτερη γεύση. 


Μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί έκανα δύο σάλτσες, .... βάση είναι ζυμαρικά με σολομό και σάλτσα από κρέμα γάλακτος η σάλτσα σπανάκι είναι ένα μπόνους για όσους θέλουν περισσότερη απόλαυση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: