Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Βύσσινο μαρμελάδα με σοκολάτα

Υλικά
2 κιλά κεράσια
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
100 γραμ. σοκολάτα
2 δόσεις βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού


Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.


Ανακατεύουμε σε μπολ την ζάχαρη με τα κεράσια με ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.


Το αφήνουμε να μείνει για 24 ώρες.


Βάζουμε σε κατσαρόλα και βράζουμε για 40 λεπτά μετά προσθέτουμε την βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού βράζοντας ακόμα για άλλα 10 λεπτά.


Ενώ είναι ακόμα στην φωτιά ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια ανακατεύοντας να λιώσει.



Βάζουμε την μαρμελάδα καυτή σε βαζάκια τα σφραγίζουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: