Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Πατάτες με μουστάρδα και σνίτσελ

Υλικά
6 – 7 μικρά κομμάτια σνίτσελ
2-3 πατάτες
2 καρότα μεγάλα
1 κουτ. ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
Φρυγανιά
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε περίπου 0,5 εκατοστά χοντρές φέτες.

Σε κατσαρόλα διαλύουμε δύο ποτήρια νερό με έναν κύβο λαχανικών, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και μία κουταλιά σούπας λάδι.

Βάζουμε το ζωμό να βράζει και ρίχνουμε τα καρότα να βράσουν.
Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε και τις πατάτες στον ζωμό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν.

Μέχρι να βράσουν οι πατάτες ετοιμάζουμε τα σνίτσελάκια. Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι στην φωτιά.
Αφήνουμε το ζουμί ακόμα στην φωτιά και με λίγο αλεύρι φτιάχνουμε μια σάλτσα.


Έχουμε σε ένα πιάτο την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι σε ένα μπόλ το αυγό.
Βουτάμε τα σνίτσελάκια στο αυγό και μετά στην φρυγανιά και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.



Βγάζουμε τις ψημένες πατάτες και τα καρότα με προσοχή χωρίς να διαλυθούν και τα τοποθετούμε στα πιάτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε την σάλτσα και βάζουμε τα σνίτσελάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: