Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τσιπούρες με πατάτες και λεμόνι

Υλικά
2 κομμάτια Τσιπούρες

Για την μαρινάτα
1 χούφτα φύλλα μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμυδάκι
1 μικρή ντομάτα
1 πιπεριά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι

Συνοδευτικά

20  πατάτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Τον χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Ετοιμάστε μαρινάδα ανακατεύουμε όλα τα υλικά που αναφέρονται σε ένα μπλέντερ.


Καθαρίζουμε το ψάρι, πλύνετε το, γεμίστε το εσωτερικό και το εξωτερικό με τη μαρινάδα. Αφήστε την να μαριναριστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.


Καθαρίζουμε τις πατάτες, κόψτε τις σε λεπτότερη ροδέλες, πασπαλίζουμε με αλάτι, και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο,
ανακατεύετε καλά.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C
Σε ταψί με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τις πατάτες και από πάνω τις Τσιπούρες μαζί με την μαρινάδα.
Στη μέση του μαγειρέματος των ψαριών, προσθέτουμε μερικές φέτες ντομάτες και το χυμό τους.

Το ψάρι είναι ψημένο κόκκινο στα 25 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: