Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σπιτικό εύκολο ανθότυρο




Υλικά
2 κιλά γάλα πλήρες (χωρίς αποβουτύρωση)
1 κουταλάκι γλυκού ξινό σκόνη (κιτρικού οξέος)



Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα μόλις φτάσει στον βρασμό ρίχνουμε ½ κουταλάκι σκόνη ξινό.


Το γάλα θα αρχίσει να κόβει και να παράγει το τυρί.



Με σουρωτήρι μαζεύουμε τον αφρό από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε άλλο σουρωτήρι που έχουμε καλύψει μέσα με τουλπάνι.


Όταν μαζέψουμε όλο στην κατσαρόλα θα έχει μείνει μόνο το νερό του γάλακτος.
Κρεμάμε το τουλπάνι με το τυρί να στραγγίξει όσο μπορεί.


Σε μπόλ βάζουμε το τυρί με το τουλπάνι και τοποθετούμε ένα βάρος από πάνω να βγάλει όλο το νερό του.



Αν θέλουμε λίγο αλμυρό στην πρώτη συγκομιδή τα αλατίζουμε ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: