Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό με σάλτσα άνηθου

Υλικά
500 γραμ. χοιρινό μπούτι
1 κρεμμύδι
350 ml γάλα
100 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 χούφτες φρέσκο άνηθο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι
τριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά., Προσθέστε το κρέας και τα τηγανίζουμε για λίγο ακόμα.


Σε δεύτερη κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι και τα τσιγαρίζουμε αργά αργά προσθέτουμε το γάλα.



Προσθέστε το ζωμό και τον άνηθο, αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέστε το κρέας με το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να ψηθεί (περίπου 45 λεπτά.)

Πριν από το τέλος στην σάλτσα βάζουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή τηγανιτές πατάτες αλλά είναι θαύμα και με πιλάφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: