Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Mαρμελάδα σύκου με ρούμι

Υλικά
2 κιλά σύκα
1/2 κιλό ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1 λεμόνι
2 σφηνάκια ρούμι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σύκα τα βάζουμε με το νερό να βράσουν μαζί με την κανέλα και την αρμπαρόριζα για μισή ώρα.



Αφαιρούμε την κανέλα και την αρμπαρόριζα και βάζουμε την ζάχαρη το ρούμι και το μισό λεμόνι κομμένο στα δύο.



Μόλις η μαρμελάδα δέση την κατεβάζουμε και γεμίζουμε τα βαζάκια μας, τα κλίνουμε και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: