Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Γλυκό αχλάδι σε κόκκινο κρασί

Υλικά
2 κιλά αχλάδια
700 ml κόκκινο ξηρό κρασί
3 κομμάτια κανέλα
4 κομμάτια ολόκληρο το γλυκάνισο
500 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια παίρνοντας την φλούδα και λίγο από την σάρκα.  
Κόβουμε την σάρκα σε μικρούς κύβους λεπτό περίπου 1x1 cm.

Βάζουμε σε γυάλα τα ψιλοκομμένα αχλάδια, το γλυκάνισο, την κανέλα και ρίχνουμε το κόκκινο κρασί.


Αφήνουμε στον ήλιο για τόσο πολύ καιρό, μέχρι το κρασί εξατμιστεί και να βαφτούν ι τα αχλάδια με το χρώμα του κρασιού.


Βάζουμε σε γυαλίτσες και σερβίρεται με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι και το καλοκαίρι με παγωτό βανίλια. Θαυμάσιος συνδυασμός με το μασκαρπόνε ή κρέμα γάλακτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: