Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Λεμόνι και πορτοκάλι-μανταρίνι ζαχαρωμένες φλούδες με γεύση καραμέλας


Υλικά
350 γραμ φλούδα πορτοκαλιού
350 γραμ φλούδα μανταρινιού
700 γραμ φλούδα λεμονιού
2 κιλά Κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λεμόνια, μανταρίνια λεμόνια και παίρνουμε τις φλούδες, τις βάζουμε σε νερό για 4 μέρες αλλάζοντας το νερό δύο φορές την ημέρα για να ξεπικρίσουν.














Στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.



Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό τις ψιλές φλούδες και 1 κιλό ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να καραμελώσουν και να πιούν το υγρό τους.



Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και τις απλώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει κρυσταλλική ζάχαρη ανακατεύουμε καλά να κολλήσει σε όλα τα κομματάκια.


Αφήστε τα να στεγνώσουν για μερικές ημέρες και στη συνέχεια μπορείτε να τα βάλετε σε γυάλινα βάζα και να τα κλείσετε....




Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για  κέικ και γλυκά, αλλά και σε επιδόρπια .... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: