Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ντομάτες τηγανιτές

Υλικά
10 σαρκώδη ντομάτες

κουρκούτι
1/8 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
2 κρόκους αυγών
100 γραμ. αλεύρι
αλάτι
2 ασπράδια αυγών
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένονται ντομάτες τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Ετοιμάστε το κουρκούτι Βάζουμε σε μπόλ το κρασί, τους κρόκους αυγών, το αλεύρι, το αλάτι, ξανακατέβουμε και στη συνέχεια αναμειγνύουμε αργά με ασπράδια αυγών.


Παίρνουμε τις φέτες ντομάτας βουτάμε στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και λαχανοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: