Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Λαζάνια με μανιτάρια

Υλικά
300 γραμ. μανιτάρια
150 γραμ. μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. σκληρό τυρί τριμμένο
500 ml γάλα
4 ντομάτες
Ένα πακέτο λαζάνια
4 κουτ. σούπας αλεύρι για μπεσαμέλ
Λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, τριμμένο μαύρο πιπέρι, μαϊντανό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη


Εκτέλεση
Ετοιμάστε το καπνιστό μπέικον κομμένο σε κύβους ή λωρίδες.
Ψιλοκόψτε τα Κρεμμύδια.




Βάλτε το τηγάνι το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, και το μπέικον ...
Προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτά κομμάτια .... και προσθέσετε τα στο τηγάνι, να ψηθούν λίγο αν χρειαστεί προσθέστε λίγο νερό. Βάλτε αλάτι και πιπέρι, και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Προσθέστε τις ντομάτες (μπορεί επίσης να είναι σάλτσα τομάτας) να σιγοβράσει.




Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.


Βάλτε το λάδι και το αλεύρι, σε κατσαρόλα να τσιγαριστεί λίγο, προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, και ρίχνουμε το γάλα, βράστε και, τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε καλά να γίνει κρέμα.



Σε ένα λαδωμένο ταψί Βάλτε ένα στρώμα κάτω μέρος, φέτες λαζάνια ...
Στρώμα μίγμα των μανιταριών ...


Καλύψτε με φέτες λαζάνια και πάλι με το μίγμα μανιταριών.
Τελειώστε με μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και φρυγανιά τριμμένη.




Βάλτε τα στο φούρνο ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: