Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τσουρεκάκια σοκολάτας

Υλικά
600 γραμ. αλεύρι
250 ml ζεστό γάλα
20 γραμ. νωπής μαγιάς
90 γραμ. ζάχαρη
90 γραμ. μαλακό βούτυρο
2 αυγά
εκχύλισμα βανίλιας
σοκολάτα

για επικάλυψη
κρόκος
λίγο γάλα


Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά να προετοιμαστεί η μαγιά. Αφήστε να αυξηθεί.
Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι και τη βανίλια, ζυμώνουμε και το αφήνετε να φουσκώσει σωστά.

Μετά κόβουμε σε μπαλάκια περίπου 0,5 εκατοστά και πατάμε στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτας.


Διπλώνουμε την ζύμη στην μέση


Και πάλι στο μισό.


Βάζουμε κάθε διπλωμένο ζυμάρι σε θήκη ή απλά πάνω σε λαδόκολλα θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται για  20-30min.


Χτυπήστε τον κρόκο αυγού με λίγο γάλα αλείψτε την επιφάνεια σε όλα και αφήστε το ψήνουμε στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.



Μετά το ψήσιμο, για να λάμψουν περισσότερο τρίβετε με λίγο το νερό με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: