Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Γρήγορη σφολιάτα

 Υλικά
300 γραμ. αλεύρι 00
250 γραμ. βούτυρο
1 κουτ. σούπας λευκό ξύδι
6 κουτ. σούπας κρύο νερό

Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε το βούτυρο να είναι παγωμένο για να το τρίψουμε στον τρίφτη.

Η ζύμη πρέπει να γίνει γρήγορα για την υψηλότερη ποιότητα.



Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το τριμμένο κρύο βούτυρο
Θα γίνει μία ζύμη σε τρίμα που θα προσθέσουμε το νερό και το ξύδι και θα πλάσουμε τη ζύμη.



Ανοίγουμε ένα φύλλο που θα το κάνουμε ρολό και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.


Θα το κόψουμε στα τέσσερα.


Κάθε κομμάτι θα το ανοίξουμε σε φυλλαράκι και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.

Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζοντας το ένα πάνω από το άλλο θα ανοίξουμε πάλι σε ένα φύλο και θα επαναλάβουμε το τύλιγμα , το κόψιμο, και θα τα βάλουμε στο ψυγείο για λίγο να παγώσει.


Μπορούμε να επαναλάβουμε όσες φορές θέλουμε όσες φορές το ανοίξουμε τόσο ποιο πολλά φύλλα θα έχει σφολιάτα μας.


Τέλος το βάζουμε πάλι στο ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά, αλλά αν είναι δυνατόν, ακόμα περισσότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: