Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Πικάντικο στήθος γαλοπούλας με μέλι

Υλικά
800 γραμ. στήθος γαλοπούλας
4-5 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
80-100 γραμ. βούτυρο
2 κουταλιές σούπας μέλι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι καγιέν
καρότα
μανιτάρια
πατάτες

Εκτέλεση

Σε μπόλ λιώστε το βούτυρο και προσθέτουμε το μέλι. Αφήστε το να κρυώσει λίγο.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το στήθος γαλοπούλας, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι καγιέν και κάνουμε εγκοπές για να γεμίσουμε με σκόρδο και δενδρολίβανο.


Βάζουμε το κρέας σε μικρό ταψί, στο οποίο θα έχει από κάτω φέτες λεμονιού και αλείψουμε με ένα μείγμα από βούτυρο και μέλι.


Βάζουμε το ταψάκι σε σακούλα ψησίματος ή το κλίνουμε καλά από πάνω με αλουμινόχαρτο.


Ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή την σακούλα και περιχύουμε με την  σάλτσα του περίπου και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.

Μαζί με το κρέας βάζουμε στην άλλη σακούλα ψησίματος στο κάτω μέρος του φούρνου σας με λίγο λάδι τα λαχανικά καρότα, μανιτάρια και πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους.


Όταν το κρέας γίνεται, το βγάζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Εν τω μεταξύ, τα ψητά λαχανικά, τα μεταφέρουμε και αυτά στην πιατέλα.



Στο ζουμί που έχει το ταψάκι βάζουμε λεμόνι και αν χρειαστεί λίγο νερό και κάνουμε μια σάλτσα για να περιχύσουμε τις φέτες και τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: