Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μαρμελάδα ντομάτας

Υλικά

2 κιλά ντομάτες μικρές
400 γραμ. ζάχαρη
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1/2 φλιτζάνι βασιλικό
1 τεμάχιο καυτερή πιπεριά τσίλι

Εκτέλεση

Ντομάτες κομμένες στη μέση (το καλύτερο είναι ντοματίνια ).




Της βάζετε σε χαρτί ψησίματος και ψήστε στο φούρνο στους 180 ° C για 35 λεπτά.

Μετά το ψήσιμο τις ντομάτες τοποθετήστε της σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και προσθέστε χυμό λεμονιού και το ξύσμα από ένα λεμόνι.


Μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο βασιλικό και πιπεριά τσίλι (όχι πολύ καυτερή).



Σερβίρετε με ξινή κρέμα ή φρέσκο ανάλατο τυρί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: